SOS Speelgoed (2013)

JOE fm en Dreamland organiseerden voor het derde jaar op rij S.O.S. Speelgoed, een actie waarbij speelgoed wordt ingezameld voor kansarme kinderen in België. Iedereen die wou, kon terecht in een Dreamland-winkel om tweedehands speelgoed binnen te brengen. Bovendien trokken onze JOE-dj’s de baan op om speelgoed op te halen.

Tijdens de laatste editie in 2013, werd maar liefst 1.500m² speelgoed ingezameld, wat neerkomt op 300 volle palletten. Tijdens de grote Slotshow presenteerden JOE-dj’s Leen Demaré en Raf Van Brussel tussen al het ingezamelde speelgoed.

Leen Demaré: "Er werd dit jaar nog meer ingezameld dan vorig jaar. Dat overtreft alle verwachtingen. We hebben het even uitgerekend en dat betekent dat we daarmee maar liefst 8.000 kinderen gelukkig kunnen maken. Allemaal dankzij de luisteraars en iedereen die speelgoed gedoneerd heeft. Fantastisch!"

Al het speelgoed wordt verdeeld over een 30-tal goede doelen die het bezorgen aan kansarme kinderen in België. Zo krijgt het speelgoed een betere bestemming dan de vele zolderkamers waar het alleen maar bestoft zou geraken.