Alexandra werkt!

De Boost: Veerle De Brabanter over Flexikoken

Header bakken

Veerle De Brabanter is al sinds haar 15de vegetariër en heeft nu een kookboek uitgebracht met gerechten die zowel voor vegetariërs, veganisten als vleeseters kunnen, dus voor flexitariërs. Vroeger moest je altijd 2 gerechten klaarmaken om aan de keukenwensen van iedereen te voldoen, maar daar kruipt veel tijd in.

In haar kookboek, ‘De Flexikok’, zorgt Veerle ervoor dat je met één gerecht iets op tafel tovert dat voor alle eters kan. Daarnaast zijn de gerechten snel klaar. Zo win je tijd, tijd die je in ontspanning of rust kan stoppen en dat geeft je dan weer een boost.

Veerle gaf ook een recept voor platte broodjes. Ze zijn eenvoudig klaar te maken, het kan de dag ervoor, ze zijn perfect voor tijdens je lunchpauze en ze zijn gezond.

Nodig:

- 200 g speltmeel

- 200 g Griekse yoghurt

- 1 el bakpoeder (of ½ theelepel zuiveringszout)

Bereiding:

Je mengt alle ingrediënten en kneedt ze tot er een deegbal ontstaat. Die laat je 10 minuten rusten. Daarna verdeel je het deeg in kleinere stukjes en rol je ze met een deegrol tot de gewenste grootte. Je verhit een pan op halfhoog vuur, zonder boter of olie. Daarin bak je de broodjes 1 à 2 minuten langs elke zijde, tot ze lichtjes gezwollen zijn.

Je kan de broodjes ook pimpen door bv. 1 rode ui en een 15-tal zongedroogde tomaatjes op olie toe te voegen.

Meer info vind je ook op de site van Veerle.